Tillbaka från Paris

Är nu hemma igen efter en härlig weekend till Paris.

Paris tunnelbana

Vi klarade av det mesta i turistväg och lite till på 4 dagar vilket måste ses som ganska bra jobbat! På torsdag morgon började vi med att ta oss till eiffeltornet dit vi kom vid 10-tiden, vi behövde då stå i kö i hela noll minuter. Det var bara att ta första hissen som kom 🙂

Innan lunch (hur nu fransmännen kan kalla en liten baguette för lunch…) hade vi klarat av både Eiffeltornet och Triumfbågen. Eftermiddagen bjöd på Museé Marmotant och lite pärlshopping

Efter torsdag kommer fredag och den ägnade vi åt att vara lite kyrkliga och turistade i både Sacre Coeur och Notre Dame, om man ska välja en av dem så blir det Notre Dame med massor av häftiga stenfigurer och torn man kan gå upp i.

Bild från en bit upp i tornet i Notre Dame

Notre Dame från insidan

På lördagen var vi kulturella och kollade på massor av tavlor (dock inte Mona Lisa), och på söndagen var vi nere i Katakomberna vilket var en helt sjuk upplevelse, man gick förbi ofattbart mycket ben staplade på varandra, men klart värt ett besök. För att väga upp upplevelsen i Katakomberna avlsutade vi Parisvistelsen med en båttur på Seine. Vi fick sedan ta en taxi till flygplatsen eftersom det var strejk på pendeltågen och inga tåg gick ut till flygplatsen. Sammanfattningsvis har det varit en mycket bra resa och Paris är en härlig stad med mycket träd längs gatorna vilket gör den trevlig, alla mina fördomar mot fransmän har dock bekräftats: de äter baguette hela tiden, croissant till frukost och de strejkar jämt samt använder basker!

Annons

2 reaktioner till “Tillbaka från Paris

  1. Otroligt vad mycket ni hann med på fyra dagar! Och vilka fina resebilder du tagit Åsa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s