Budgivning och väntan på bajsblöja

Gårdagen var en ganska underlig dag. Jag gick runt här hemma med en Alma som var ganska grinig och hoppades på att hon skulle bajsa (har inte bytt någon bajsblöja på 5 dagar vilket kanske var en av anledningarna till grinigheten…) samtidigt som det plingade till i mobilen av budgivning på vår lägenhet som vi håller på att sälja. Det var så vitt skilda fokus och sådana kontraster. Det ena ett bevis på hur sjukt bostadsmarknaden fungerar och jag får ju typ dåligt samvete av att någon ska betala massa pengar (dvs med största sannolikhet skuldsätta sig hos bankerna) för en lägenhet som ju är densamma som för 8 år sen när vi köpte men som nu tydligen är värd typ dubbelt så mycket. Det andra en insikt om vad som är verkligt viktigt här i livet, och det handlar inte om bostadsmarknaden… Tror nog nästan att jag blev gladare av att inatt äntligen få byta en bajsblöja än av att följa budgivningen.

Ibland känns det som att jag inte får något gjort fast jag ju egentligen får hur mycket som helst gjort, jag tar ju hand om lilla Alma vilket ju är en väldigt vettig sysselsättning. Men präglad(eller skadad?) av kraven på att alltid presetera på att alltid göra något, producera något så känns det ibland som att den äldsta mänskliga sysselsättningen att ta hand om ett litet barn inte skulle vara tillräckligt. När det egentligen är tvärtom, det jag gör nu är ju faktiskt oändligt mycket viktigare än det jag gör på jobbet.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s