”Hot sauce” på vår egen chili

Våren och så småningom sommar börjar ju faktiskt vara på väg, även om kylan och snön gjort en liten come-back de senaste dagarna, och det betyder att det är dags att börja rensa frysen på det som är kvar från förra årets skörd. En hel del av den chili av sorten Hot Lemon som vi odlade på balkongen förra året hamnade in i frysen eftersom de mognade successivt och vi inte riktigt visste vad vi skulle göra med dem. Där har de legat tills de förra helgen fick komma fram och tinas för att sedan kokas ihop till en supergod superstark chilisås!

Vi följde ungefär detta recept:

  • 500 g chilifrukter
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 150 ml vitvinsvinäger
  • 100 ml vatten
  • 1 tsk salt

Först grovhackar man chili, lök och vitlök. Sedan tillsätter man alla ingredienser i en kastrull och kokar i ca 5-10 min. Efter det ställs röran in i kylen i några dagar innan man pressar röran genom en sil för att få bort de grövsta bitarna och kärnorna.

Vi tyckte att det var en hel del frukkött mm kvar i det som vi rensat bort så vi kokade helt enkelt kärnorna/fruktköttet en gång till med ny vinäger och vatten och silade en gång till.

Resultatet blev en supergod fruktig men väldigt stark (ungefär som tabasco skulle jag gissa på) chilisås. Nu vet vi vad vi ska göra med de starka chilisorter som vi odlar!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s