Nytt år

Så har ett nytt år plötsligt startat, ett år jag hoppas kommer att bli glädjefullt, insiktsfullt och att vi alla kan vara lite snällare mot varandra här i världen. Själva avslutade vi 2016 och inledde 2017 på bästa tänkbara sätt långt borta från glammiga nyårsfester uppe i Grövelsjöns fjällstation. Vi fick tre dagar med turskidåkning i ett härligt vinterlandskap, var nog minst en halvmeter snö där. På kvällen på nyårsafton tog vi på oss alla kläder vi hade och gick ut strax innan kl 22, då fick vi se en kolsvart natthimmel fullproppad med stjärnor och dessutom fick vi under ca 10 min beskåda ett fantastiskt norrsken. Jag har bara sett norrsken en gång tidigare och då rörde det inte på sig så mycket, nu dansade ljuset över himlen, färgen var mer vit/blå/rosa än grön som jag trodde var den vanligaste färgen på norrsken. När det avtagit lite gick vi in för att hämta kameran (och jag klädde på mig ytterligare ett lager) och hoppades att kunna fånga norrskenet på bild, men det blev inte något mer norrsken. Men en riktigt fin stjärhimmel var det i alla fall hela kvällen. Tolvslaget firades en bit upp på fjället i mörkret med att vi tände tomtebloss, lite fyrverkerier fick vi se också (men de stod sig klent jämfört med norrskenet…).

Jag tänker inte ge mig på att försöka sammanfatta året som gick och inte heller sia om året som kommer. Det jag ska göra är att fortsätta känna efter hur jag vill göra saker och inte bara göra saker ”för att det är så man gör” och försöka leva lite mer dag för dag.

Årets första blogginlägg får avslutas med härliga vinterbilder från nyårshelgen:

img_0986

img_0988

img_1050

img_1130

img_1115

img_1054

 

 

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s