Fulufjällets nationalpark

I helgen var vi på en tvådagarstur i Sveriges södraste fjällområde – Fulufjällets nationalpark. Nationalparken ligger i nordvästra Dalarna och gränsar mot Norge. Fjället är uppbyggt av sandsten vilket skiljer det från den övriga svenska fjällkedjan.

Nationalparken var den mest välbesökta av de parker vi varit i trots att den (tycker vi) låg ganska otillgängligt och inte nära några större tätorter. De flesta verkade vandra till Njupeskärsfallet som är Sveriges högsta vattenfall med en fallhöjd på 93 m (varför har jag inte fått lära mig det i skolan?) för när vi vek av från den leden så var vi i princip ensamma. Vi tältade en natt på fjället där vädret bjöd på dimma och mulet väder (vilket är väldigt bra fotoväder 🙂 ) Färgerna var fantastiska med höstens färgskala i gult, brunt, orange, rött och grönt.

Sammanfattningsvis var det en nationalpark som hade sin egen särart och skilde sig från andra parker vi varit i. Kalfjäll fast ändå lite annorlunda än de mer nordliga fjällen eftersom det inte fanns några höga toppar. Det fanns också väldigt mycket mer vitmossa än det brukar finnas på kalfjället (kanske pga brist på renar?).

Det var som sagt bra fotoväder och därför kommer här mängder med vackra höstbilder!

img_0310

img_0319

img_0444

 

img_0331

img_0336

img_0347

img_0372

img_0417

img_0429

img_0481

img_0436

Annons

En reaktion till “Fulufjällets nationalpark

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s