Handla genom att inte handla!

Idag uppmärksammas som en köpfri dag på flera ställen i världen. Vi matas hela tiden med budskapet att vi ska jobba mera för att kunna köpa/unna oss fler prylar som ska göra oss lyckligare. Men blir vi verkligen lyckligare? Själv har jag det senaste 2 åren sakta men säkert börjat reflektera kring vilka saker jag köper och kanske framförallt varför jag köper dem. Det har lett till att vi kraftigt minskade inköp och att de prylar som ändå hittar hem hit bättre uppfyller de praktiska behov som finns. Att inte köpa saker har inte gjort mig olyckligare, det skapar snarare en känsla av frihet, att det är mina behov som styr istället för samhällets förväntningar (även om jag såklart till viss del påverkas av detta eftersom jag lever och verkar i samhället).

Så börja reflektera över varför du köper saker. Behöver du dem? Kan du lösa problemet på annat sätt istället? Kanske blir du lyckligare av att lägga din tid på annat än på att köpa saker?

Handla genom att inte handla så sparar vi lite av vår fantastiska planets begränsade resurser 🙂

Sarek 13 (1 av 1)

IMG_5479

wpid-20150605_221207.jpg

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s