Födelsedagspresenter

I helgen har hela 2 st innestående 30-års presenter blivit nyttjade. Den fösrsta firades i fredags kväll med att jag tillsammans med syskonen gick på ”Svartklubben” och åt middag helt i mörkret. Och då menar jag mörker lika mörkt som i Sala Silvergruva, man såg inte handen om man höll den framför ögonen. Jag visste inte alls vad jag skulle förvänta mig men är klart nöjd med resultatet. Först ledasgades man in i lokalen till sin stol, förbi folk somr edan satt ner. Bordet var dukat och första svårigheten var att hitta kapsylöppnaren och hälla upp vatten i sitt glas… Det gick bra, till och med för tre stycken med samma defekta klump-gen 🙂 Sedan bjöds det på tre-rättermiddag och en hel del gitarr och sång. Är imponerad över att de lyckades servera maten och ställa ner tallrikar på rätt ställe och att han som drev stället kunde namnen på alla ca 25 gäster och var de satt (eller egentligen vet jag ju bara att han prickade in oss tre rätt). Det var en tänkvärd upplevelse att stänga av synen för ett tag och fokusera på andra saker. det blev en väldigt avslappnad stämning runt borden och man pratade och sjöng med sina bordsgrannar (dvs även de man inte kände). Tror folk hade lättare för att släppa på lite spärrar och han hade inget problem med att få folk att sjunga med i de sånger han spelade och slutsatsen av det är väl att världen vore en mycket roligare värld om folk helt enkelt kunde bry sig mindre om vad andra skulle tycka om de gjorde si eller så. Av förklarliga skäl har jag inga bilder från denna middag…

Idag var det jag och Patrik som (tillslut)nyttjade en upplevelsebox med brunch på Djurgårdsbrunns värdshus som patrik fick i 30-års present. Vi promenderade i snön från Kungsträdgården ut till Djurgårdsbrunn och åt sen god mat och skålade med varandra, också mycket trevlig present 🙂 Vädret var inte jättekul idag men eftersom jag hade med mig kameran tog jag några bilder och gjorde om till svart-vita.

djurgården (1 av 1)

djurgården (1 av 1)-2

Här hemma har vi massor med pågående projekt, jag håller på att måla en tavla, har några stickprojekt, oljar in en hylla som ska upp i köket, bygger ett bord och funderar på om jag inte ska sy någonting också. Inspirationen är det med andra ord inget fel på, det blir bara väldigt stökigt här hemma när man vill göra allt på en gång… (plus att Patrik har diver löd- och byggprojekt på gång). Ett projekt som jag i alla fall  har avslutat är dessa handledsvärmare (mönster Hulda från ”Vantar för alla årstider”) som har legat i en låda i ett år med bara en av tummarna ostickad, den stickade jag klart igår. Så här i efterhand skulle jag nog valt några färger som det är lite mer kontraster mellan, men de blev ändå ganska fina tycker jag.

Stickor: 3 mm

Garn: Lila – Geilsk bomull och ull

Grön – okänt blandgarn

handledsvärmare (1 av 1)

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s