Stickad tröja uppifrån och ner version 2.0

Yes, då är jag för andra gången klar med denna tröja 🙂 Skillnaden är att jag stickat med stickor 3,0 mm istället för 5,5 mm som förra gången. Jag vet inte vad jag tänkte med när jag stickade med så stora stickor förra gången, tror jag hade en idé om att den skulle vara luftig och inte så varm.  Det blev inte så bra men nu har den blivit väldigt mycket snyggare!

Garn: ”Geilsk – Bomuld og uld” 55% ull, 45% bomull, mjukt och lätt/luftigt garn. Faktiskt ett av mina favoritgarner, misstänker att det kommer att bli fler tröjor i detta garn…

Stickor: nr 3,0 mm, rundsticka 80 cm

Mönster: Börja uppifrån med 160 maskor och sticka resår i ca 2,5 cm. Sedan placeras markörer för ärmarna ut symmetrisk, varje ärm är 24 maskor (till att börja med). Efter det är det bara att sticka på och på vartannat varv öka en maska på varje sida om ärm-markörerna (dvs tot 8 extra maskor på ett ökningsvarv). Fortsätt tills ärmdelen är tillräckligt stor för att nå runt armen , trä då en bit restgarn eller liknande i de maskor som ska bli ärmarna (de stickas senare). Fortsätt sticka runt tills tröjan är så lång du vill ha den, avsluta med resårstickning. Plocka upp maskorna för ärmen och sticka ca 15 cm. Efter 15 cm minskade jag 2 maskor på insidan av ärmen ungefär vart 4 varv och avslutade sedan med resår.

lofoten grålila tröja (1 av 1)

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s