2013 – En sammanfattning

Ja, hur ska man sammanfatta det senaste året? Överlag tycker jag att det har varit ett bra år, där vi gjort en massa roliga saker: stick- och virkkurs på Blåhammaren, häftiga upplevelser på Island, bestigning av Kebnekaise i strålande solsken och sen höstens stora händelse: vi blev tillslut efter 13 år tillsammans gifta, även detta uppe i fjällen (ja, jag vet att vi är lite fjälltokiga…).

blåhammaren (1 av 1)-2

blåhammaren (1 av 1)-5

LML-1-8

LML-1-10

Island del2-1-11

keb topp-1

keb dag2-1-3

höstfjäll-1-3

bröllop-1-2

Det har dock inte bara varit roliga saker som hänt, under vintern/våren dämpades vårglädjen lite eftersom vi båda förlorade varsin farfar, å andra sidan blev båda över 90 år och hann leva långa och spännande liv.

Under 2013 har jag också blivit mer medveten, och faktiskt allvarligt oroad, över vilket sjukt konsumtionssamhälle vi lever i. Allt bygger på ständig ekonomisk tillväxt vilket i många fall inte alls går hand i hand med ett hållbart nyttjande av detta jordklots resurser. Jag har inte lösningen på detta problem men vi måste börja försöka förändra hur vi lever och värdesätta andra saker än prylar. För det är ju faktiskt inte prylarna som egentligen gör en lycklig…

Jag har också blivit mer och mer politiskt engagerad och hoppas innerligt att svenska folket är trötta på skattesänkningar och försämrade villkor i vård och skola – det räcker nu. Men framförallt hoppas jag att fler ska våga öppna ögonen och se att vi är alla människor oavsett i vilket land vi är födda (och vi som är födda i Sverige har bara haft en fantastiskt tur att råka födas i ett demokratiskt fritt land) och därmed INTE välja Sverigedemokraternas enkla ”lösning” på de samhällsproblem som finns.

Nu över till det den här bloggen egentligen är tänkt att handla om, allt mitt pysslande 🙂 Det har mest blivit stickning, där jag är stolt över min allra första kofta som faktiskt blev riktigt snygg.

färdig kofta-1

färdig kofta-1-3

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag är också nöjd med mina vantar och diverse mössor.

blommig vante (1 av 1)

mössa-1

mössa1-1mössa3-1

Minst nöjd är jag nog med vantarna som jag tillslut stickade till Patrik, vilket ju innebär att jag under 2014 får se till att sticka ett par vantar som jag blir nöjd med till honom!

Under året har det även blivit pärlade hörlurar, ett och annat halsband, krokningskurs och krokade handledsvärmare och säkert en massa fler saker som jag redan hunnit att glömma.

halsband-1-5

handledsvärmare krokad-1

Så då återstår väl egentligen bara att tacka året 2013 för alla fina minnen och sen kasta sig in i 2014 som jag tror kommer att bli minst lika bra 🙂

Annons
Kategorier Okategoriserade

En reaktion till “2013 – En sammanfattning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s