Årets pepparkakshus blev en borg!

Igår var det återigen dags för den årliga traditionen med pepperkakshusbakande. Ellen kom vid halv elva och vi jobbade hårt ända fram till halv sex, det är betydligt fler delar i en borg än man kan tro… Resultatet blev dock, för att vara oss, ganska så bra. Idag har även tomtefamiljen flyttat in i borgen 🙂

pepperakaksborg-1

 

 

 

 

 

 

pepperakaksborg-1-2

 

 

 

 

 

 

Årets bästa tips när det gäller pepparkakshus är ett fantastiskt sätt att göra fönster på. Man skär ut sina fönster i pepparkaksdegen (gör de betydligt större än du vill ha i slutändan eftersom degen jäser ihop i ugnen) och innan man lägger in plåten i ugnen lägger man några halstabletter i fönsterhålet…

pepparkakshus fönster-1

 

 

 

 

 

 

 

… i ugnen smälter halstabletterna och när de fått svalna ett tag går det jättebra att med en stekspade få loss pepparkakan med fönster från plåten. Fönstret är dessutom betydligt mer hållbar än själva pepparkakan.

pepparkakshus fönster-1-2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nästa år blir det panoramafönster!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s