Stickad kofta ”Emelie”

Så blev äntligen min första egenstickade kofta klar! Jag tycker att jag, sett till mina tidigare tröj-projekt, har fått koftan färdig relativt snabbt. Jag påbörjade den i somras på väg upp till Kebnekaise och den blev ju klar innan jul 🙂

Koftan är stickad efter mönstret Emelie med garnet Baby Merino på rundsticka 3,5 mm. Jag gjorde dock hellånga ärmar på min istället för 3/4-ärmar. Jag var lite orolig att jag återigen hade stickat något som var för litet men efter att ha blockat koftan blev den precis lagom storlek och jag är sjukt nöjd. Är helt klart det bästa jag stickat hittills. Det enda är väl att knapparna kanske är lite för tunga och om koftan inte är knäppt viker de översta 2 knapparna gärna ner sig. Om jag retar mig för mycket på det är det ju bara att byta ut knapparna mot några mindre.

Jag utnyttjade det lilla dagsljus som finns så här års och tog med mig Patrik ut som fotograf

färdig kofta-1

 

 

 

 

 

 

 

 

färdig kofta-1-2 färdig kofta-1-3

Annons

2 reaktioner till “Stickad kofta ”Emelie”

  1. Grattis till att ha stickat din Emelie färdig. Den är verkligen fin! Jag är bara i början på min … (har fått göra om flera gånger)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s