Fodral till stickor

Om jag trodde att jag var förkyld igår så var det ingenting mot hur jag har mått idag 😦 Superförkyld med hosta som gör det omöjligt att ligga ner. Så dagen har spenderats med att titta på många avsnitt av Arkiv X och jag har druckit massor med te. Det är dock ganska fantastiskt hur mycket bättre man trots allt kan må om man litar på Ipren och lite nässprej – då har jag t.o.m orkat sticka några maskor 🙂

För några veckor sen sydde jag ett väldigt enkelt stickfodral att förvara mina stickor i. Jag tycker att det blev riktigt bra, ska komplettera med några fastsydda snören så man kan stänga den ordentligt samt ”förkorta” några fack så att inte de små virknålarna gömmer sig. Det som saknas är väl egentligen någon form av lock, men men man kan ju inte göra allt rätt på första försöket…

stickfodral-1

 

 

 

 

 

 

stickfodral-1-3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En del av stickorna är ärvda från farmor och farfars hem (fast jag gissar att det mest var farmor som använde just stickorna). Jag har också fått ta hand om en, för en pysslare som jag, liten skattkista fylld med pärlor och band/trådar i olika färger:

skattgömma-1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pärlorna ska jag vid tillfälle göra något fint av 🙂

Nu får ni inte tro att jag har blivit helt knäpp och börjat julpynta redan nu – jag måste bara visa denna fantastiska tomtebostad som vid jul alltid fanns hemma hos farmor och farfar när jag var liten. Nu bor både flugsvampen och tomtarna här hemma hos oss – fast jag tror att de får ligga kvar och sova i sin svamp ett tag till.

flugsvamp-1-2

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s