Enkel stickad mössa

Nu har jag stickat klart min mössa av garnet som jag köpte på syfestivalen (men jag har garn över så det skulle räcka till en mössa till). Snabb sammanfattning av stickningen:

Garn: Semilla Fino (BC Garn) 100 % ull

Stickor: 5 mm rundsticka (tog större stickor än vad som står på garnet för jag brukar alltid sticka för hårt)

Antal maskor: 108

Mönster: först ca 4 cm resårstickning sedan *5 varv räta maskor med grått resp 5 varv räta maskor med lila*x4. I nästa gråa rand om 5 varv görs minskningar på varannat varv – minskningen görs 6 gånger på ett varv jämnt fördelat (dvs antalet maskor minskar med 6 st på ett varv). Efter den gråa randen görs minskningen istället på varje varv.

Jag är nöjd med resultatet, den är kanske lite för stor så egentligen hade 4 mm stickor nog varit bättre… men den är ju i alla fall väldigt färgmatchad med min jacka 🙂

 

Jag ska försöka ta tag i att köpa massor med garn till tröjan jag har tänkt köpa men det är svårt att hitta rätt garn och rätt färg. Men tills dess har jag ju min filt som jag borde virka lite fler varv på!

(Borde ta en ny bild för  jag har nog kommit typ 3 gånger så långt som på bilden)

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s