Vårnytt

Nu är våren här vilket känns underbart! På lunchpromenad på jobbet i torsdags lyckades jag hitta i alla fall en blåsippa, tyvärr blev bilden jag tog med min gamla mobil helt värdelös. Det problemet ska dock vara åtgärdat eftersom jag idag har köpt en ny telefon 🙂 Får gå på promenad i nästa vecka också…

Väl inne i stan när mobilen var köpt passade jag på att gå och klippa mig, det var ju trots allt nån gång i september jag klippte mig senast (vilket frisören påpekade…) Nu har jag kortare hår än på länge!

Ny frisyr och ny halsduk! Halsduken har jag virkat under hela Nya Zeeland-resan, på massor med flygplan och massor av vandrarhem. Jag hittade ett mönster på internet nånstans som jag utgick från men det har jag tappat bort, men här kommer en snabb beskrivning på själva virkprincipen:

Garn: Drops alpacka (totalt 4 nystan)

Virknål nr 6

Virkmönstret blir som ”vågor” och jag hade totalt 9 vågor i bredd. I ”vågdalen” virkar man 2 st, 1 lm, 2 st, sedan virkar man 1 fm i toppen på nästa våg (dvs i lm från vågen på varvet innan). Vid varje vändning börjar man med 3 lm och sedan 2 st, 1 lm, 2 st (om jag kommer ihåg rätt). Väldigt enkelt att virka men svårt att beskriva i text…

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s