Framme i Nya Zeeland

Nu är vi framme i Auckland, Nya Zeeland efter en resa som dörr till dörr tog nånstans kring 36 timmar. Resan gick ändå över förväntan även om man blir trött på att sitta i en flygplanstol redan efter ca 2 timmar… Vi kom fram till flygplatsen här i Auckland igår, våra väskor bestämde sig dock för att ta det lite för lugnt på Heathrow och kom med ett senare flyg. Nu har vi i alla fall fått väskorna, det gick väldigt smidigt, det tog bara ett halvt dygn extra tror jag.  Vi fick dessutom 1300 kr på flygplatsen när vi anmälde att våra väskor inte hade kommit 🙂

Från flygplatssen tog vi oss till biluthyrningen och hämtade ut bilen vi har hyrt, vi passade även på att hyra en gps vilket var ganska tur. Vänstertrafik efter 36 timmars resa var tillräckligt jobbigt med gps, jag tror vi körde runt runt mitt inne i stan i 20 minuter tills vi hittade rätt hotell. På kvällen pressade vi oss till att orka åka upp i Sky Tower:

 

 

Idag har vi njutit av sommrvädret som blir extra trevligt när man är van vid 2 grader, regn och mörker. Vi har promenerat runt i stan och flera fina parker, köpt nyazeeländskt SIM-kort till mobilen och varit på Auckland museum.

Utsikt från vårt fönster

 

Stor blomma på stort träd

 

Nu ska vi går till hamnen och hitta nån trevlig restaurang. Imorgon lämnar vi Auckland och beger oss norrut mot Bay of Islands.

Annons
Kategorier Okategoriserade

2 reaktioner till “Framme i Nya Zeeland

  1. Häftigt att se bilder från Auckland och på den fina blomman! Jag ser fram emot att få följa er resa här på bloggen 🙂 En hälsning från en soligt Sverige med ca 10 minusgrader på morgonen flera dagar i rad nu.

  2. Så himla kul och intressant att få följa er på resan med din blogg! Jättefina kort. Hälsa Patrik, allt gott till er! ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s