Studieresa till Zermatt

Kom hem igår kväll efter en studie/konferensresa till Zermatt i Schweiz. Vi flög till Genève i torsdags morse och har sedan haft ett fullspäckat schema. Höjdpunkterna var vandringen upp till Monte Rosa Hütte som ligger på 2800 m höjd. Fantastiskt att vandra högt uppe i alperna med strålande sol över glaciärer!

Med en ständig utsikt över Matterhorn var det inte konstigt att man blev sugen på Toblerone:

På fredagen vandrade vi upp till hyttan och sov där till natten mot lördagen. På lördag morgon gav vi oss iväg igen klockan 8.00 för vandring tillbaka till Rotenboden där tåget gick tillbaka ner till Zermatt. På väg ner från hyttan såg vi ett murmeldjur som satt på en sten och kollade på utsikten 🙂

På lördag eftermiddag fanns det flera alternativ på aktiviteter och jag valde att gå en äventyrsbana med klättring, repellering och att slänga sig ut i en ravin fastspänd i en ”lian” – helt rätt val! Det var sjukt roligt, dock inget att rekommendera om man är höjdrädd… Efter denna resa har jag blivit väldigt sugen på att nån gång åka tillbaka för en lite längre vandring bland alptopparna och kanske testa en äventyrsbana till 🙂

Hängbro över ravinen!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s